Jak zabalit dárek originálně a vtipně zároveň

Jak zabalit dárek originálně a vtipně zároveň

Blíží se den dávání dárků. Chcete, aby balení dárku bylo nejen originální, ale také vtipné a nezapomenutelné? Připravili jsme pro vás návod plný nápadů, jak udělat dojem už na první pohled. Přečtěte si následující tipy jak originálně a vtipně zabalit peníze, poukazy či dárky pro děti i dospělé.

1. Dárek ve vrstvách

Balení ve vrstvách je skvělý způsob, jak zvýšit očekávání. Zabalte váš dárek do několika různě velkých krabic a každou z nich obalte do jiného vzoru nebo barevného papíru. Na každou krabici můžete přidat nálepky s vtipnými nápisy, jako je “Jsi blízko!” nebo “Téměř jsi to našel/a!”

2. Záludné originální balení

Pokud darujete peníze nebo poukazy a chcete je něčím obzláštnit, tento tip je přímo pro vás. Můžete koupit hlavolamy dělané pro schování bankovek nebo poukazů. Aby se člověk k dárku dostal, musí daný hlavolam vyřešit.

hlavolam orginalni baleni darku

Hlavolam koupíte zde

3. Vtipné instrukce:

Napište vtipné instrukce na balicí papír, například “Otevři až ve chvíli, kdy tě někdo štve!” nebo “Nech to tady a uteč na 10 vteřin pryč, pak můžeš pokračovat.”

4. Dárky v rámci dopisu

Humorným dárkem k narozeninám, svátku či výročí, je přání složené ze sladkostí a jiných věcí. Z názvů různých sušenek aj. vytvoříte samotné přání a zároveň už do toho zakomponujete drobné dárky. Inspirovat se můžete na Pinterestu.

originální a vtipné balení dárků - CoDarovat

5. Balení, které vypráví příběh

Vytvořte dárek tak, aby balení samo o sobě vyprávělo příběh. Může to být postavička, která “cestuje” po povrchu dárku, a přitom odhaluje další a další části obsahu. Tento tip rozhodně oceníte pro originální balení dárků pro děti.

6. Maskovaný dárek

Zabalte dárek do krabice od něčeho úplně jiného, jako je například obal od bot nebo od staré elektroniky. Obdarovaného určitě trochu zmatete, než odhalí pravý obsah.

7. Nedobytné balení

Pro silné muže (nebo také ženy), kteří ocení zapojení fyzické síly, může být krabice, k jejímž otevření potřebujete páčidlo, tím pravým ořechovým. Při otevírání dárků se díky originálnímu balení určitě zapotíte a pobavíte.

Jak zabalit dárek originálně a vtipně zároveň

Dárkovou bednu koupíte zde

8. Šifrování

Vytvořte dárkovou šifru, kterou bude obdarovaný muset rozluštit, aby získal klíč k otevření dárku. Může tím být např. něco jako šifrovací kolo nebo jednoduchý kód. V rámci šifrování opět můžete použít speciální hlavolamy.

hlavolam - originalni baleni darku

Dárkovou šifru koupíte zde

9. Rozdělte dárek na více částí

Pro děti nebo hravé dospělé, oddělte dárek na více komponentů do oddělených balíčků a zabalte zvlášť. Radost z balíčků je pak vícenásobná! 😎

10. Cestovní mapa

Použijte mapu jako balicí papír. Nejen že tak člověka překvapíte, ale můžete to opět spojit s šifrováním nebo personalizovat k místům, které jste spolu navšívili.

Jak zabalit dárek originálně a vtipně zároveň

S těmito nápady na originální a vtipné zabalení dárků nešlápnete vedle a vykouzlíte úsměv na tváři každému. Buďte kreativní, nebojte se experimentovat a přizpůsobte vždy balení dárku zájmům, smyslu pro humor a věku. 😄

Zdroje obrázků: Pinterest, flickr, Adrop

Co Darovat

Co Darovat – Tipy na dárky pro každou příležitost

Objevte originální nápady na dárky pro všechny vaše blízké, kamarády, obchodní partnery ale třeba i mazlíčky. 🐹🐶 Fungujeme jako neformální dárková poradna, která je k dispozici zdarma ve dne, v noci, 24/7, prostě vždy když potřebujete načerpat inspiraci, zkuste si projít náš web.

Nechte se inspirovat a nadělte radost

Další články