Kolaz darky Secret Santa univerzalni

Secret Santa dárky: Univerzální tipy jak potěšit každého

Secret Santa, známý také jako tajný Santa, je oblíbená vánoční tradice, která přináší radost a překvapení do kanceláří, škol a skupin přátel po celém světě. Je třeba na tuto zábavnou formu předávání dárků vybrat dárek neutrální, který je vhodný pro kohokoliv ze skupiny.

Hlavní myšlenkou Secret Santa je anonymní výměna dárků, kdy každý účastník losuje jméno a potají připravuje dárek pro vybranou osobu. Někdy jde o losování až při předávání dárků, někdy už v předstihu a člověk tedy ví, komu dárek kupuje dopředu. Často je součástí hry limit na cenu dárku, což přináší výzvu najít originální, ale zároveň neutrální dárek, který potěší.

Gastronomické dárky

Kvalitní čokoláda, sada různých čajů nebo balení kávy nebo matcha prášku jsou skvělou volbou. Za mě jsou jedlé dárky bez pochyby dárkovou stálicí. Je to spotřební materiál, takže se na to nebude jen pomyslně lepit prach na skříňce a opravdu to váš obdarovaný využije a užije si to. Můžete také zvolit lokální speciality (třeba ke kterým máte nějaký osobní vztah, příběh) nebo ručně vyráběné pochoutky. Jedlé dárky jsou neutrálním dárkem a pokud ve skupině nemáte vyloženě potravinového alergika nebo „vybíravce“, nemáte kam šlápnout vedle.

Více tipů na gurmánské dárky

Zlepšováky života pro všechy

Znáte někoho, kdo by si nechtěl zjednodušit nebo zefektivnit život? Já teda neznám. Tato kategorie dárků je povětšinou velmi neutrální a nemusíte znát příjemce dárku dopředu. Musíte si ale dát pozor, aby váš dárek nespadl do pomyslné kategorie „pracholapačů“, zde to tak může velmi lehce dopadnout. Fajn dárky z této kategorie mohou být např.: flaška na pití s karabinou nebo poutkem (člověk si pak flašku může k čemukoliv připnout), cestovní kelímek na kávu nebo čaj (tento opravdu neteče i když ho otočíte!), cestovní příbor, krabička na jídlo, pepřový sprej (zejména asi pro dámy v dnešní době může být praktickým dárkem, který by neměl při večerním návratu z akce žádné z nás v kabelce), plátěnka na nákupy i každodenní nošení nebo třeba látkový sáček na ovoce a zeleninu.

Hry pro každého – můj Secret Santa oblíbenec

Stolní hry nebo karetní hry jsou skvělým způsobem, jak stmelit kolektivy, udělat z nudného večeru zábavný a taky trochu procvičit postřeh, strategii nebo mozkové závity. Konkrétně karetní hry jsou jedním z nejlepších univerzálních dárků, co můžete ve skupině darovat. Je jedno jestli to dáváte Aničce nebo Honzovi. Šance, že potěšíte oba je velmi vysoká, a navíc tak máte v partě další hru, kterou si můžete na společných akcích nebo ve firmě na teambuildingu zahrát i vy. Dárky, z kterých taky máte nějaký užitek, jsou prostě win-win. Přímo karetní hry navíc ani nezatíží váš rozpočet a vměstnáte je i do poměrně nízkého budgetu. Doporučuji např.: Blafuj (234 Kč), Střelené kachny (264 Kč) nebo Milostný dopis (319 Kč).

Více tipů na deskovky

Relaxační pomůcky

Všichni v dnešní době jen spěcháme, nestíháme a nemáme čas. Vzhledem k hektickému životnímu stylu jsou dárky pro relaxaci vítaným odpočinkem. Aromaterapeutické svíčky, uklidňující aroma roll-ony, pomůcka na masáž hlavy, maska na obličej nebo bomba do koupele, pomohou člověku od každodenních starostí uniknout. Toto jsou tipy spíše vhodné pro ženy. Nevím, jestli by z nich měl každý muž radost, takže v případě slosování na místě, bych je asi nezařazovala.

Knihy od Secret Santy

Knihy jsou téměř vždy bezpečnou volbou. Vyberte bestseller, inspirativní příběh nebo knihu s nádhernými ilustracemi. Pokud víte, že váš/vaše Secret Santa má rád/a určité téma nebo žánr, můžete se zaměřit na to. Když se bavíme o slosování až na místě, zkuste vybrat detektivku, příběh založený na realitě nebo třeba autografii, co vás baví a myslíte, že by mohla bavit i ostatní ve skupině.

Knižní bestsellery od Secret Santa

Sranda dárky

To nejlepší na konec, alá tuto kategorii mám opravdu moc ráda. Pokud i vy preferujete dárky s důvtipem, které příjemce pobaví, jste tu správně! Takovou klasikou jsou: kapesníky zobrazující pětitisícovku, toaletní papír s vtipy nebo třeba čtyřlístek na vypěstování štěstí. Pokud víte pohlaví příjemce vašeho dárku, můžete popřemýšlet třeba i mluvícím dálkovém ovladači mužů a také jeho verzi směrovanou na dálkové ovládání ženy. Co mě osobně pobavilo asi úplně nejvíc je Balení NIC. Jak výrobci uvádí: „Vtipný dárek pro ty, co mají smysl pro humor. Ostatním nedoporučujeme. Originální dárek pro ty, co mají úplně všechno. Z vlastní zkušenosti doporučujeme koupit ještě jeden hodnotný dárek do zálohy.“ 🤣 Za mě by se to dalo i velmi jednoduše vyrobit a ušetříte si tak náklady, které pak můžete investovat to „dárku do zálohy“. Pobavit ještě můžou třeba takové hodinky s vodotryskem nebo sloní lejno zaslané přímo před dveře obdarovaného.

Další sranda dárky

Téměř každý dárek můžete ozvláštnit nějakou vtipnou hláškou nebo historkou s tím související.

Neutrálním doplňkem pro další dárky může být klasický stírací los, ke kterému napíšete nějakou vtipnou hlášku, jako: “Tento los je jako moje vtipy – šance na výhru jsou minimální, ale zábava je zaručená!”, “Přiložil/a jsem k tomuto losu kus štěstí. Ale jen trochu, abych si něco nechal/a i pro sebe!”

Při výběru dárku pro Secret Santa je důležité pamatovat, že byl měl být univerzální a pokud znáte obdarovaného, tak by měl odpovídat jeho vkusu a chuti. Vždy je lepší vyhnout se příliš osobním nebo kontroverzním dárkům. Největší radost přináší dárek vybraný s nápaditostí a péčí, který odráží, že jste si dali práci s výběrem něčeho, co potěší. 🌲🎁

Zdroje obrázků: Candee.cz, Chaukiss.cz, Saloos.cz, Dárkyhry.cz, Imi.cz, Dárkoviny.cz, Heureka.cz

Co Darovat

Co Darovat – Tipy na dárky pro každou příležitost

Objevte originální nápady na dárky pro všechny vaše blízké, kamarády, obchodní partnery ale třeba i mazlíčky. 🐹🐶 Fungujeme jako neformální dárková poradna, která je k dispozici zdarma ve dne, v noci, 24/7, prostě vždy když potřebujete načerpat inspiraci, zkuste si projít náš web.

Nechte se inspirovat a nadělte radost

Další články